Logo Farmavet
Farmavet – trecut, prezent și viitor
 

În istoria îndelungată a companiei Farmavet, anul 2019 a reprezentat un moment crucial în dezvoltarea şi organizarea activităţii grupului prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni de către Fondul de Investiţii CEE Equity Partners and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II.

După schimbarea acţionariatului, cifra de afaceri a crescut cu 18-20%, astfel că businessul grupului Farmavet se îndreaptă anul acesta spre venituri de 45 de milioane de euro.   

CEO-ul companiei, Irina Roșu, consideră ca cea mai importantă investiţie este cea în capitalul uman. În ceea ce priveşte investiţiile materiale, anul trecut, grupul a realizat investiţii de aproximativ 4 milioane de euro în direcţia modernizării tuturor zonelor operaţionale (fabrici, depozite, flota de turisme şi de transport marfă) şi comerciale (reţeaua existentă de farmacii).

irina rosu2

Pentru anul 2021 am pregatit un plan de mare anvergură, de colaborare cu toate facultăţile de medicină veterinară din ţară pentru programe de internship pentru studenţii din ani terminali, cu asigurarea locurilor de muncă la momentul obţinerii Certificatului de Liberă Practică precum și o colaborare strânsă cu Colegiul Medicilor Veterinari din România (CMVRO) şi cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimetelor (ANSVSA), fapt care ar putea face ca Farmavet să devină un centru naţional de referinţă pentru formare profesională şi educare la nivelul industriei, dar şi al consumatorilor.

În ceea ce privește investiţiile materiale preconizate în 2021, acestea vor viza atât automatizarea cât mai multor procese operaţionale, cât şi, foarte probabil, iniţierea construcţiei unor noi facilităţi moderne şi de mare capacitate pentru producţia vaccinurilor veterinare, precum şi a nutreţurilor specializate.

Avem un plan bine conturat, care vizează că în primii doi ani vom crea o platformă solidă care să susţină dezvoltarea businessului şi îmbunătăţirea profitabilităţii. Acest plan a fost creionat în jurul unor direcţii mari de acţiune: crearea unei culturi de corporaţie care să stimuleze managementul participativ, delegarea şi responsabilitatea, conducerea prin obiective, cultura bazată pe pasiune, creativitate şi sentiment de apartenenţă la o familie, la o poveste de succes.

Vă invităm să citiți articolul integral pe www.businessmagazin.ro.

logo-footer
news ico | EN

Publish modules to the "offcanvas" position.