Logo Farmavet

O dezvoltare care onorează aproape șapte decenii de existență

Cu istorie de peste șase decenii, a fost înființată în 1955, Farmavet este unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul farmaceutic de la noi. În toamna anului 2019, Fondul de Investiții CEE Equity Partners and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II semna tranzacția prin care prelua Grupul Farmavet. Compania a trecut prin schimbări profunde care i-au susținut dezvoltarea, astfel că a ajuns anul trecut la o creștere a vânzărilor cu 20% față de anul precedent.

Farmavet are trei fabrici locale de medicamente şi vaccinuri veterinare, o fabrică de nutreţuri şi furaje, o reţea de distribuţie, peste 10 depozite răspândite în toată ţara și peste 170 de farmacii. „Grupul Farmavet are în medie aproximativ 800 angajați și colaboratori pe an, cu costuri salariale anuale de peste 65 milioane de lei“, ne-a spus CEO-ul companiei, Irina Roșu

irinar1

Managerul Farmavet spune că toți angajații primesc tichete de masă și tichete cadou de Crăciun și de Paște. „Asigurăm naveta colegilor care lucrează în facilitățile de producție din Filipești de Pădure. În perioada martie 2020 - iunie 2021, în contextul răspândirii COVID-19, compania a introdus ca facilitate decontarea transportului angajaților care preluau către serviciu în mașinile personale și alți colegi“, spune Irina Roșu.

De asemenea, toți angajații au din acest an un abonament medical de prevenție. Abonamentul oferă acces nelimitat pentru Medicină Generală și Internă pentru verificarea stării de sănătate, 2 servicii/ an la cele peste 30 de specialități medicale existente și 300 lei/ an pentru analize medicale. De asemenea, abonamentul permite accesarea serviciului de Telemedicină în regim nelimitat pentru consultații telefonice la peste 20 de specialități medicale.

„Cu excepția activităților de teren, fabrică, depozite, oferim opțiuni de telemuncă și de sistem de lucru hibrid (acasă și birou) în funcție de tipul de activitate“, mai spune Irina Roșu.

45 milioane de euro a fost cifra de afaceri a Farmavet anul trecut.

Investiție în viitorii lideri

Managerul grupului Farmavet spune că „lucrăm în acest moment la implementarea unei platforme de învățare activă, pentru a fi la curent cu toate noutățile din curricula de soft skills, în paralel cu traininguri tehnice și de specialitate. Pentru viitorii lideri ai companiei, suntem în curs de achiziționare a celor mai moderne module de Leadership Development oferite de MIT Sloan. De asemenea, pregătim și efectuăm traininguri tehnice, specifice domeniului nostru de activitate, la care avem ca invitați și speakeri reputați din mediul academic“.

Procesul de selecție a viitorilor angajați este o provocare pentru orice companie, iar Farmavet nu face excepție. Irina Roșu spune că pentru a identifica persoanele calificate în rolurile tehnice (cum ar fi medicii veterinari) sunt nevoiți să fie inventivi și să descopere noi modalități de a-i convinge să vină în firmă. „Pe de altă parte, în cazul rolurilor unde există aplicanți interesați, pe parcursul procesului de recrutare ne confruntăm deseori cu lipsa de motivație și seriozitate. În acest sens, încercăm să comprimăm cât se poate de mult etapele de recrutare, tocmai pentru a menține candidații interesați și a securiza rapid candidații valoroși și care se potrivesc valorilor companiei noastre“, explică Irina Roșu.

În ceea ce privește planurile companiei pentru acest an, managerul spune că și-au propus o creștere de 20% a cifrei de afaceri față de anul trecut și dublarea profitabilității. „2021 este anul investițiilor, cea mai mare parte a acestora fiind direcționată către intensificarea procesului de digitalizare, de automatizare în toate segmentele de activitate (fabrici, depozite, logistică), precum şi în actualizarea şi modernizarea tuturor proceselor de asigurare şi control al calităţii. Numai așa putem să ne urmăm viziunea de a deveni etalonul pieței naționale de medicină veterinară și să fim alături de toți clienții noștri cu produse și servicii de înaltă calitate, accesibile atât din punct de vedere al prețului, dar și din perspectiva disponibilității la nivel național“, ne-a spus Irina Roșu.

65 milioane de lei a fost fondul de salarii al Farmavet în 2020

Revista Capital

logo-footer
news ico | EN

Publish modules to the "offcanvas" position.