Logo Farmavet

GRUPUL FARMAVET - Echipă de Top pentru Asigurarea Calității

Profesioniștii sunt cei care dau dimensiunea unui business. Acesta este motto-ul după care se ghidează Grupul Farmavet în laboriosul său proces de optimizare a modelului de business. Astfel, în ultimul an, Grupului i s-au alăturat nume grele din industria farma, completând echipa puternică de top management, pasionată și cu un cumul de expertiză greu de egalat, cel puțin în România. Unul dintre obiectivele noii echipe este acela ca, prin know how și multă expertiză, să susțină demersul Grupului Farmavet de a rămâne un reper al industriei, recunoscut pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, dar și pentru standardele de excelență pe care le impune domeniului. În tot acest proces, funcțiunile de Asigurarea Calității, de Relațiile cu Autoritățile, precum și cele de producție a medicamentelor și vaccinurilor de uz veterinar joacă un rol cheie.

Va invităm să îi cunoaștem pe câțiva dintre profesioniștii acestor arii de activitate, aflând de la fiecare rolul pe care îl au în cadrul Grupului Farmavet, responsabilitățile și planurile de business din acest an.

MARGARETA MAREȘ

Quality Assurance and Regulatory Affairs Director

Margareta Mareș este unul dintre cei mai respectați profesioniști din industria farma din România. Este absolventă a Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, București și deține o diplomă de master în „Managementul sistemului sanitar”, la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București.

De-a lungul carierei sale, Margareta a fost implicată în proiecte complexe de dezvoltare a afacerii, de certificare GMP și GDP, de dezvoltare de produs pentru companii din România dar și din străinătate. 13 ani și i-a petrecut alături de una dintre cele mai mari companii din industria farmaceutică din România – Europharm Distribuție – unde a fost Director de achiziții 6 ani pentru ca apoi, timp de 7 ani, să conducă întreaga activitate operațională a companiei, din calitatea de Director General.

Margareta s-a alăturat echipei de top management a Grupului Farmavet, ca Director al funcțiunii de Asigurarea Calității și Relații cu Autoritățile.

Margareta Mares 1

„Venirea în Farmavet marchează o perioadă în care mă simt împlinită pe plan profesional. Echipa cu care lucrez este formată din oameni cu experiență extinsă în domeniile lor de expertiză. Scopul nostru este ca zi de zi să ne concentrăm pe îmbunătățire continuă, învățare, dezvoltare și eficientizare, CALITATEA fiind țelul nostru final. Când construiești CALITATE trebuie să fii primul care o generează, ceea ce ne provoacă pe noi să fim modele pentru organizație. Seneca spunea:„Contează întotdeauna calitatea și nu cantitatea”. Împreună cu echipa mea vrem să livrăm „cantitate” de calitate și calitate în „cantitatea” necesară”

Printre obiectivele strategice ale Margaretei se numără, printre altele: dezvoltarea sistemelor de management al calității specifice fiecărei firme parte a Grupului Farmavet și construirea unui mediu de lucru orientat spre calitate. Margareta va avea printre atribuții și dezvoltarea sistemului de management al autorizării produselor din portofoliul Grupului Farmavet.

De asemenea, activitatea de Health, Safety and Environment Management este una prioritară pentru Margareta. Aceasta implică dezvoltarea sistemului de conformizare cu legislația în domeniul sănătății și securității în muncă și cea de protecție a mediului, urmărindu-se contribuția Grupului la crearea unui mediu de lucru orientat către grija față de om și mediu înconjurător.

Rolul Margaretei Mareș este unul cheie în cadrul Grupului, fiind partener de business pentru echipele de marketing, vânzări și management, dar și pentru autoritățile relevante din domeniul de activitate.

Margareta Mareș a preluat, în interimat, și conducerea fabricii de produse biologice de uz veterinar din cadrul Grupului Farmavet. Proiectele strategice pe care le desfășoară în prezent în fabrică sunt din sfera îmbunătățirii continue a proceselor, modernizarea capabilităților tehnologice, eficientizarea activității, urmărind menținerea standardelor de calitate prevăzute în Ghidul de Bună Practică de Fabricație a produselor de uz veterinar, astfel încât să poată contribui la dezvoltarea afacerii prin creșterea exportului de vaccinuri veterinare și asigurarea pieței naționale cu vaccinurile necesare.


MARINELA PANAIT

Pharmaceutical Manufacturing Director

Marinela Panait este un profesionist cu peste 18 ani de experiență. Absolventă a Facultății de Chimie – Universitatea din București și a unui master în Științe Farmaceutice Aplicate – Universitatea de Medicină și Farmacie, Cluj Napoca. Marinela a lucrat în companii de producție din industria farmaceutică umană. De-a lungul timpului și-a dezvoltat competențele în arii precum: producție, asigurarea și controlul calității, administrarea afacerii. Este certificată ca auditor în domeniul calității și a coordonat proiecte importante de optimizare a fluxurilor de producție în fabrici din România și din afara țării, dar și de implementare și validare a sistemelor informatice pentru industria farmaceutică, precum și de certificare a sistemelor de management al calității în domeniul farmaceutic.

Marinela Panait 2

„M-am alăturat echipei Farmavet în decembrie 2020 iar în primele 6 luni de activitate mi-am concentrat energia și creativitatea pe activitățile de producție desfășurate în fabricile din Filipeștii de Pădure. Activitatea de fabricație se bazează pe oameni și, pentru mine, echipa este esența reușitei și cea care contribuie la implementarea proiectelor strategice de modernizare a fabricii, la dezvoltarea portofoliului de fabricație și la performanțele companiei. Responsabilitatea, încrederea, transparența, sprijinul reciproc, exemplul personal sunt elementele pe care le cultiv în rândul echipei de peste 100 de angajați pe care o conduc”.

Rolul Marinelei Panait în companie cuprinde managementul fabricilor Pasteur din Filipeștii de Pădure (producția a peste 180 de medicamente de uz veterinar, biocide, cosmetice de uz veterinar și uman), precum și dezvoltarea unei echipe orientate spre performanță, îmbunătățire continuă, creșterea productivității și calitate. Printre atribuțiile Marinelei în noul sau rol se numără optimizarea și automatizarea fluxurilor de fabricație și îmbunătățirea performanțelor acestora, precum și menținerea standardelor de calitate în conformitate cu cerințele Ghidurilor de Bună Practică de Fabricație a Produselor Farmaceutice de Uz Veterinar. Toate acestea au ca scop fabricarea de produse sigure, cu eficacitate terapeutică și de calitate superioară. Totodată, Marinela va fi constant implicată în proiecte strategice de dezvoltare a portofoliului de produse și de servicii.


CAMELIA MIHAI

Head of Medical and Regulatory Affairs

Camelia Mihai este unul dintre profesioniștii cu expertiză relevantă care au întregit echipa Farmavet în anul 2020. Aceasta este absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca și a unui master în „Controlul și expertiza produselor de origine animală”. De-a lungul carierei, Camelia a deținut mai multe funcții în diverse departamente de marketing, sales și regulatory affairs, în companii farmaceutice ca Servier Pharma, Bristol Myers Squibb și Abbvie.

Camelia Mihai 2

„Faptul că m-am alăturat echipei Farmavet reprezintă un pas important în cariera mea și sunt încântată să preiau responsabilități noi. Principalul obiectiv al acestui an este dezvoltarea unei echipe performante de RA&Medical, pentru consolidarea funcțiunii de QA & RA ca o referință pentru industria veterinară. Cred foarte mult în spiritul de echipă și am convingerea că împreună cu o echipă entuziastă „Poți obține orice!” Un alt obiectiv strategic este  dezvoltarea dosarelor produselor de uz veterinar, pe care dorim să le aducem la standarde europene.”

Misiunea departamentului de RA&Medical este concentrată în activitățile de concepere a programelor de training cu specific medical veterinar și în interfața cu autoritățile din domeniu.

„Îmi doresc foarte mult să ajut la conectarea companiei în asociații profesionale europene și mondiale și sunt convinsă că alături de echipa mea voi reuși să menținem produsele Farmavet în topul calității”.

 

revistacariere.ro

logo-footer
news ico | EN

Publish modules to the "offcanvas" position.