sprijinim sustenabilitatea în creșterea animalelor
Creșterea populației la nivel mondial și mai ales a segmentului de clasă mijlocie sunt perspective care ar trebui să asigure fermierilor un viitor promițător. Pănă în 2050 vom fi 10 miliarde de oameni pe planetă, iar pănă în 2030, pătura mijlocie - cu resurse rezonabile pentru o alimentație adecvată - va crește până la 5 miliarde. În mod evident, trebuie să adaptăm aceste perspective într-o cheie realistă, de piață locală – în ciuda veștilor bune, crescătorii din România rămân cu provocările specifice pieței locale și europene. Însă fermierii nu pot ignora tendințele la nivel mondial - orice abordare majoră va ajunge inevitabil să se descarce și local. La Farmavet, monitorizăm evoluțiile în creșterea animalelor, schimbările de paradigmă, reglementările și bunele practici pentru a putea pregăti crescătorii din România pentru amenințări și oportunități deopotrivă.
Sănătatea efectivelor rămâne o prioritate de maximă actualitate - animalele sănătoase produc mai mult și au o mai bună calitate a vieții, ceea ce face producția mai eficientă și mai profitabilă. Efectivele cu o stare de sănătate precară sunt mai sensibile la boli și pot muri înainte de a ajunge la alăptare, la vârsta reproducerii sau la nivelul pentru sacrificare. Menținerea adecvată a sănătății animalelor reduce numărul de animale neproductive și rămâne astfel prima măsură de a prezerva sustenabilitatea fermelor. Este un domeniu de specializare pentru Farmavet prin experiența acumulată alături de Pasteur Filiala Filipești, centrul de referință al dezvoltării farmaceutice veterinare din România.
Nutriția este însă terenul predilect al cercetărilor și inovațiilor astăzi în lume. O nutriție generală bună a efectivelor contribuie la stimularea sistemului imunitar al animalelor și la menținerea sănătății. Astfel, animalele produc mai mult, ajutând în consecință la creșterea productivității fermelor. Dar nutriția capătă și noi valențe, cu potențial de reglementare sau de adopție voluntară - cercetări recente indică faptul că structura furajării contribuie la reducerea emisiilor de metan, o temă din ce în ce mai sensibilă pentru public și consumatori și spinoasă pentru guverne și autorități. Grupul nostru de firme deține propria fabrică de furaje și nutrețuri combinate, iar Farmavet se află într-un acord de distribuție exclusivă cu unul dintre cei mai importanți producători în domeniu la nivel mondial. Aceste atribute ne permit să asigurăm oricând crescătorilor opțiuni adaptate și flexibile pentru nutriție și furajare.