Logo Farmavet
MASTIKER E

MASTIKER E

DENUMIREA: MASTIKER E

FORMA FARMACEUTICĂ: suspensie pentru administrare intramamară

SPECII ȚINTĂ: Vaci în perioada de lactație.

INDICAȚII:

Mastiker E este recomandat la vaci în perioada de lactație pentru tratamentul mastitelor clinice, acute sau cronice cu etiologie stafilococică, streptococică și piobacilară.  

COMPOZIȚIE:

Seringa cu 6 ml suspensie conține:

Substanță activă:    
Eritromicină (bază) ......................300mg
Excipienți:
Alcool benzilic ..............................300mg

Butilhidroxitoluen, Ulei de floarea soarelui neutralizat și sterilizat, Lanolină, Macrogol 200

REACȚII ADVERSE:

Nu se cunosc.

Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ȘI MOD DE ADMINISTRARE:

MASTIKER E se administrează intramamar, la vaci în perioada de lactație, în doză de o seringă cu 6 ml suspensie pentru un sfert.

După administrarea produsului, vaca nu se mulge timp de 6 ore.

Administrarea produsului se repetă de 2-3 ori în cazul mamitelor acute și de 3-4 ori în cazul celor cronice, la intervale de 12 ore.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:

Înainte de administrare, ugerul complet muls se spală cu apă caldă și săpun. Se usucă. Fiecare mamelon și orificiu se șterg cu câte o lavetă de bumbac îmbibat cu o soluție antiseptică (de exemplu Germostop pentru uger).

Se încălzește seringa cu MASTIKER E aproximativ la temperatura corpului. Se introduce cu grijă vârful seringii în canalul galactofor și se împinge produsul în interiorul sfertului în timp ce mamelonul este ținut ferm. Se retrage seringa, apoi sfertul mamar se masează pentru o bună distribuție internă a suspensiei.

TIMP DE AȘTEPTARE:

Carne și organe: 7 zile

Lapte: 3 zile 

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi 15-25°C.

A se feri de îngheț.

A se păstra în ambalajul original.

A se proteja de lumină directă.

A se păstra în loc uscat.

A nu se utiliza după data expirării marcată pe seringă.

ATENȚIONĂRI SPECIALE:

Alegerea antibioticului la tratarea mastitelor trebuie să se bazeze pe cunoașterea identității și sensibilității agenților patogeni care au cauzat mastitele.

Se va aduce seringa la temperatura corpului (25-35°C) înainte de administrare.

Înainte de administrarea intramamară a suspensiei cu eritromicină, ugerul trebuie muls complet iar mameloanele și ugerul trebuie spălate cu apă caldă și dezinfectate. Se va avea grijă ca la îndepărtarea murdăriei de pe uger să nu se atingă vârful mameloanelor. După spălare, se usucă toată suprafața cu grijă și fiecare mamelon se șterge cu câte o lavetă de bumbac îmbibat cu o soluție antiseptică.

Vârful seringii trebuie introdus în mamelon suficient de adânc, dar nu total, pentru a nu răni pereții canalului, iar conținutul seringii trebuie injectat în fiecare canal în timp ce mamelonul este ținut ferm. După inoculare se face un masaj ușor pentru o bună distribuție a suspensiei la nivelul ugerului.

Se recomandă spălarea mameloanelor după tratament.

La utilizarea produsului trebuie să se țină cont de politicile oficiale și locale privind produsele antimicrobiene. Personalul care administrează produsul trebuie să-și spele și să-și usuce mâinile înainte de aplicarea tratamentului.

MASTIKER E suspensie intramamară nu prezintă riscuri pentru personalul care îl administrează.

A se evita administrarea concomitentă cu lincomicina, clindamicina, penicilina și cloramfenicolul.

Metabolismul metilprednisolonului poate fi inhibat prin administrarea simultană cu eritromicina.

Eritromicina este considerată un medicament cu toxicitate redusă.

La supradozare, rareori pot apărea reacții adverse, respectiv reacții alergice.

Eritromicina este antagonistă cu lincomicina, clindamicina și cloramfenicolul prin inducerea rezistenței stafilococilor, fiecare dintre acestea fiind în măsură să confere rezistență fată de celelalte. De aceea nu trebuie administrate simultan.

Este considerată potențial antagonistă cu penicilina deoarece îi contracarează acțiunea. Penicilina împiedică diviziunea celulară microbiană prin inhibarea sintezei pereților celulari ai bacteriilor.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR, DUPĂ CAZ:

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.

Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

MOD DE PREZENTARE:

Seringi de unică utilizare din material plastic opac (polipropilenă), prevăzute cu alonjă și dop conținând 6 ml suspensie cu administrare intramamară.

 
logo-footer
news ico

Publish modules to the "offcanvas" position.