compania

Grupul Farmavet oferă medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață

Grupul Farmavet, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții farmaceutice și de nutriție pentru domeniul veterinar din România, a oferit asociației Dăruiește Viață săpunuri, detergenți și dezinfectanți pentru uz uman, precum și produse pentru relaxare musculară în valoare de 100.000 lei. Acestea vor ajunge la cadrele medicale din instituțiile publice de sănătate care tratează sau vor prelua pacienți cu Covid19 din București și din țară. De asemenea, acestea vor fi distribuite spitalelor și secțiilor care trebuie să asigure continuitatea asistenței medicale, mai ales a pacienților vulnerabili sau cu urgențe medicale.

„Ne bucurăm să putem ajuta cadrele medicale și pacienții cu produse de igienă indispensabile, care contribuie la prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor. Pe lângă săpunuri, detergenți și dezinfectanți, avem posibilitatea să oferim corpului medical și produse care să ajute la atenuarea efectelor efortului fizic susținut și îndelungat în această perioadă. Mulțumim asociației Dăruiește Viață pentru preocuparea față de sistemul de sănătate, grija pentru pacienți și pentru operativitate”, a declarat Irina Roșu, CEO al grupului Farmavet.

Image

Produsele sunt oferite de către Farmavet SA – distribuitor major de soluții medicale veterinare și sunt realizate în România de către Pasteur Filiala Filipești SA – unul dintre principalii producători de preparate biologice și medicamente generice din domeniul veterinar. Farmavet SA, Pasteur Filiala Filipești SA și FNC Pietroiu SA (producător de furaje pentru animale) fac parte din grupul Farmavet – Pasteur.*

Donația constă în:

  • 1.000 litri Soft As - săpun lichid pentru spălarea mâinilor și a corpului
  • 480 litri Degres As – detergent lichid superconcentrat pentru suprafețe, din care pot fi obținute până la 48 de tone de soluție de spălare, în funcție de gradul de murdărie.
  • 100 litri Deo sept - detergent dezinfectant lichid concentrat pentru decontaminarea şi dezinfectarea suprafeţelor, echipamentelor, utilajelor şi mobilierului din spaţii publice, unităţi medicale, laboratoare, mijloace de transport public
  • 2.400 de produse Eqvagel Forte, gel calmant și relaxant pentru uz uman, folosit pentru contracturi musculare după efort fizic și pentru stimularea circulației.

*Grupul Farmavet – Pasteur nu reprezintă o entitate juridică. Termenul denumește generic managementul integrat al celor trei entități.

Pasteur Filiala Filipești a fost recertificată GMP

Unitățile de producție care fac parte din grupul de producție Pasteur de la Filipeștii de Pădure au fost recertificate în ianuarie 2020 pentru standardul Good Manufacturing Practice, cea mai importantă validare care confirmă siguranța și calitatea produselor farmaceutice realizate. Acordarea certificării este condiționată de implementarea și respectarea unor norme, principii și reguli GMP stabilite în Directiva 91/412/EEC.

Certificarea GMP a fabricilor Pasteur vizează un ansamblu complex de sisteme în zonele de producție, depozitare, calitate, mentenanță și validări echipamente, instalații și fluxuri, pregătirea și instruirea personalului și biosecuritate. Acestora li se adaugă dotările fabricilor și configurația spațiilor – camere albe farmaceutice și utilități farmaceutice (apă purificata, HVAC sistem de ventilație și tratare a aerului, BMS etc). Pasteur Fililala Filipești a fost pentru prima dată certificată GMP în 2017.

Image

Unitatea produce atât produse sterile, cât și nesterile - soluții injectabile, comprimate, soluții orale, pulberi, suspensii și unguente. Portofoliul său numără peste 412 formulari în 151 de branduri: antibiotice, anti-inflamatoare, antiparazitare, produse hormonale, oftalmice și otice, vitamine, minerale și rehidratante, raticide, insecticide, cosmetice, dezinfectanți și detergenți.

Pasteur Filiala Filipești deține laboratoare performante de testare microbiologică și fizico chimică a materiilor prime și a produselor finite, în conformitate cu standardele de calitate prevăzute în Farmacopeea Europeană: laborator HPLC, laborator pentru studii de stabilitate și un laborator interfazic ce analizează calitatea produselor în diferite stadii înainte de ambalare. Laboratoarele sunt organizate conform standardelor GLP (Good Laboratory Practice), dotate cu echipamente competitive și fluxuri conforme standardelor în vigoare. Investițiile totale în cele două capacități de producție Pasteur Filiala Filipești s-au ridicat la peste 14 milioane EUR.

Image
Image
Image
Image
Image
Image